23 de December de 2015

Certificat Energètic

 

light2-940x350

Què és i què ha d’incloure un Certificat Energètic?

El Certificat d’Eficiència Energètica és un document que descriu com d’eficaç és un habitatge en relació al consum d’energia, amb les implicacions que té aquest consum: estalvi d’energia és estalvi econòmic i estalvi d’emissions contaminants, ja que si el nostre habitatge és eficient obtindrem el mateix nivell de confort amb un menor cost en electricitat, calefacció, etc.

Amb aquest certificat energètic cada habitatge tindrà una etiqueta semblant a les que ja inclouen els electrodomèstics, que indica la seva eficiència en relació al consum d’energia, aigua, etc. Amb aquest certificat d’eficiència energètica se li assignarà una Classe Energètica d’Eficiència, que variarà des de la Classe A, per als energèticament més eficients, a la Classe G, per als menys eficients.

A més a més, aquest certificat haurà d’incloure informació objectiva envers les característiques energètiques dels habitatges, de tal manera que es pugui valorar i comparar el seu comportament energètic i també per tal d’afavorir la promoció d’edificis d’alta eficiència energètica i les inversions en estalvi d’energia a l’edificació.

Per què és important un Certificat Energètic?

Perquè el Reial Decret 47/2007, de 19 de gener, que va entrar en vigor el passat 1 de novembre: obliga a partir d’ara als venedors i arrendadors de immobles, a facilitar un Certificat d’Eficiència Energètica als compradors o llogaters dels mateixos.

Perquè, a més d’aquesta obligació legal, aquest certificat dóna un valor afegit al immoble, el qual mitjançant informació objectiva establirà el grau d’eficiència energètica del immoble i d’aquesta manera el comprador o llogater podrà, a més a més, de valorar l’immoble visualment, saber quina serà la possible despesa energètica que haurà de fer front mensualment.

Què implica?

Que a partir de l’entrada en vigor del Reial Decret 47/2007 a tota Catalunya i a la resta de l’estat espanyol tots els propietaris que vulguin vendre o llogar el seu habitatge hauran de tenir disponible per al comprador i/o inquilí aquest certificat energètic, i sense aquest certificat no podrà ni vendre ni llogar l’habitatge.